Beaded Treasures

 



Webwinkel Kralenzooi is al jaren de GROOTSTE leverancier van sieraadonderdelen voor de hobbymarkt.
Webwinkel Kralenzooi is de hoofd-sponsor van informatie-website "HoeMaaktUHet".

 

Ga terug naar technieken


Deze beschrijving hebben we van Roos gekregen.

BEADED TREASURES (MINI-MACRAMÉ MET KRALEN)
Omdat er veel vragen zijn over het maken van beaded treasure armbanden, heb ik hier maar even een uitlegje voor gemaakt.
Als er mensen aanvullingen hebben, mail ze gerust. Iedereen doet het op zijn eigen manier en we kunnen alleen maar van elkaar leren! Ik hoop dat het straks een beetje duidelijk wordt.

De materialen:
*C-Lon koord, Je kunt ook dunner draad gebruiken, dan kun je er kleinere kraaltjes aan rijgen, maar dan word je armband ook iets fijner, net wat je zelf wilt.
Er zijn ook mensen die een dunnere of nylondraad meenemen in het werk en daar de kralen oprijgen.

* kralen naar keuze, je bent er best wat voor nodig, ongeveer een stuk of 60, afhankelijk van de grootte en de vorm van de kralen.
* bedeltjes, tussenkraaltjes, kralenkapjes naar keuze
* bijpassende kleur rocailles
* een bijpassende sluitkraal, dit moet een kraal zijn waar 9 of 10 draden door passen, deze komt aan het einde van je armband.
* een naald
* een kurken onderzetter
* kopspelden
* een grote punaise( met zo'n kop er op, hier kun je makkelijk je lusje om heen doen)
* Fray Check of secondenlijm
* schaar

Let op: als je Swarovski kralen in je werk gebruikt, doe dan een rocaille onder je kraal. Swarovski kralen kunnen scherp zijn en na verloop van tijd je draadje doorsnijden. Op deze manier buigt het draadje al bij de rocaille en heb je dat risico minder.
Een andere methode is om met een puntig freesje de randen van het rijggat minder scherp maken.

Roos

 

 

De voorbereiding:

Ik pak 5 draden van 2 tot 2,5 meter lang, de lengte die je nodig hebt is afhankelijk van je polsomvang, ik gebruik nu altijd iets meer dan 2 meter en kom daar zat mee uit, dit vormt zich naar mate je meer armbanden maakt, voor de eerste keer kun je beter wat meer draad nemen, niks is vervelender dan dat je op het einde te kort komt.

Die 5 draden doe ik altijd even om de deurkruk en vouw de uiteindes naar elkaar toe, dan heb je dus alle uiteindes in je handen, dus 10 draden.
Dan maak je in het midden een knoop, dus op de plek van de deurkruk  Dan kun je je draden meenemen naar je werkplek en beginnen, je begint dus ook bij die knoop, vanuit het midden dus!

Ik doe die knoop altijd om zo'n dikke punaise in een kurken onderzetter, en prik de boel af en toe vast met spelden.
De uiteindes van de draden kun je om ze steviger te maken en het rafelen tegen te gaan behandelen met Fray Check, zoals genoemd in het boek, maar ik gebruik ook wel secondelijm.
Even de uiteindes een cm of 2 in het tuutje van de secondelijm frutten en goed afstrijken, als je dikke klodders hebt, krijg je de draad nog niet door het gaatje van de kralen. Goed laten drogen en met een goede schaar een klein puntje van de draad schuin afknippen. Dit kun je tussendoor ook nog eens doen, als je een verdikkinkje in de draad hebt, of als het puntje niet meer zo mooi is.

 

 

Dan beginnen met weven:

Je laat 1 clubje van 5 draden bij die knoop even aan de kant liggen en begint met het andere clubje. Daar pak je 1 draad van, die je steeds om die andere 4 heen draait, in 8jes, daar ga je net zo lang mee door tot je een stuk krijgt wat , als je het dubbel vouwt, groot genoeg is om je sluitkraal door te passen (let op dat je een kraal als sluitkraal kiest, waar 9 of 10 draden doorpassen.

Op het moment dat je dat stukje klaar hebt, haal je de knoop eruit, vouw je het dus echt dubbel en voeg je die andere 5 draden erbij, zo maak je de lus, je gaat gewoon verder met 8jes draaien, maar nu om een bundel van 4 en een bundel van 5, klein stukje doen tot je lusje goed vast zit en dan leg je die weefdraad terzijde (neem je wel mee in je bundels, maar je weeft er niet meer mee) en ga je verder met een van de andere draden.
Kralen aanrijgen:

Dan kun je ook beginnen met kralen aanrijgen, door de kraal, een rocaille aanrijgen en dan terug door de kraal en weer achtjes maken enzovoort! Zo komt de rocaille bovenop je kraal te liggen.
Het is van belang dat je steeds je geweefde 8jes goed aanduwt, ik doe dat altijd met mijn duimnagel, zo wordt het geheel mooi stevig en vast. Op deze manier kun je ook redelijk je kralen op de plek krijgen die jij wilt.
Je wisselt steeds de draden waar je de kraal aanrijgt, dan het clubje aan je linkerhand, dan weer het clubje aan de rechterhand, pak steeds de langste draad om weer mee verder te gaan, zodat je gelijkmatig het draad verbruikt.

Dit doe je net zolang tot je een stuk hebt wat mooi om je pols past, dit is natuurlijk voor iedereen verschillend. Dan draai je nog een aantal 8jes zonder kralen, daar komt het sluitlusje straks overheen, dan blijft ie mooi plat zitten.

De sluiting:

Dan is het tijd om je sluitkraal er aan te zetten, je haalt alle draden door de kraal en trekt de boel mooi aan, dan doe je een rocaille op elk afzonderlijk draadje (dus 9 of 10 stuks, dat verschilt of je de 1e weefdraad opwerkt ja of nee) en maak je vrij strak achter die rocaille een knoopje. Om het knoopje achter de rocaille te krijgen kun je het beste een naald gebruiken, dan kun je de knoop een beetje opschuiven.
Dan doe je een ietsiepietsie lijm op het knoopje, en kun je de resterende draadjes afknippen.

En voila, daar is je eerste BT armband!
Roos Groetjes van Roos

Dank je wel Roos voor deze beschrijving. Ik denk dat je er veel mensen blij mee gemaakt hebt. Kiss

 

 

 

 

 

Ga terug naar technieken



Wil je hieronder een bericht schrijven, een vraag stellen of reageren?

Bericht

 

© Hoe Maakt U Het. 2024